Bag om Dieselhouse

Bag om Dieselhouse

DieselHouse fortæller historien om B&W, fra den spæde begyndelse i 1843 som et enmands smedeværksted gennem væksten til at være Danmarks største arbejdsplads i hundrede år frem til den videnarbejdsplads, det er i dag med hovedvægt lagt på dieselmotoren.

B&W har siden begyndelsen af det 20.århundrede været blandt verdens største udviklere og producenter af store to-takt- og fir-takt-dieselmotorer til skibsfremdrift og til elektricitetsværker, samt udvikling og produktion af avancerede skibe. Produktionen af skibe og motorer flyttede til lavtløns områder i Østen, men MAN Diesel og Turbo, som er navnet på virksomheden i dag, har formået at bevare udvikling og konstruktion af de store to-takt dieselmotorer i Danmark. Rettighederne til at producere motorerne sælges til fabrikker over hele verden.

For at bevare og styrke dette forretningsområde beskæftiger MAN Diesel og Turbo ca. 2000 medarbejdere i Danmark, og heraf ca. 1200 i København. Af dette antal er ca. 2/3 medarbejdere med forskellige tekniske uddannelser.

historiske B&W logoer

DieselHouse, samt den daglige drift heraf, bekostes af MAN Diesel & Turbo.

Yderligere oplysninger om MAN Diesel & Turbo kan findes på www.mandieselturbo.com

Den daglige ledelse I DieselHouse varetages af Direktør Lars Peter Olsen